מרצה מוזמן
הצטרפו למושב המליאה:
יום חמישי, 1 באוגוסט, 2024 בשעה 12:20
פרופ' אבי קלוגר
בית הספר למנהל עסקים, האוניברסיטה העברית
פרופ' אבי קלוגר חוקר התנהגות ארגונית בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. תיעד את הנזקים שמשוב (גם חיובי) גורם לביצועים. כיום, חוקר את ההשפעות המיטיבות של הקשבה בעבודה ומחוצה לה ואת הסיבות שמונעות מאנשים להקשיב, מפתח כלי הקשבה, כולל הראיון המקדם ו״מה הסיפור שלך?״, ומנחה קורסים למנחי הקשבה.
הרצאה בנושא: כוחה הסמוי של הקשבה
אִם תִּפְגֹּשׁ אָדָם שָׁבוּר/ שֵׁב אִתּוֹ/ עַל סַף הַשֶּׁבֶר הָאָרוּר/ אַל תְּנַסֶּה לְתַקֵּן/ אַל תִּרְצֶה שׁוּם דָּבָר/ בְּיִרְאָה וּבְאַהֲבַת הַזּוּלָת/ שֵׁב אִתּוֹ/ שֶׁלֹּא יִהְיֶה שָׁם לְבַד (צל עריות, סמדר וינשטוק).
להקשבה (לעובדים, ללקוחות, לעמיתים, חברים, בני זוג, ובכלל) יש כוח עצום אך סמוי מן העין. כוח זה נחשף בסדרה של מטה אנליזות של ניסויים ומחקרים מתאמיים מ- 50 השנים האחרונות. בין היתר, נמצאו קשרים עוצמתיים בין הקשבה למנהיגות מתמירה, עיצוב התנהגות המדבר, שביעות רצון מנישואין, רווחה נפשית, שביעות רצון עובדים, יצירתיות, וביצועים בעבודה. לאור הממצאים, תוצג תיאוריה המסבירה את המנגנון דרכו הקשבה משפיעה על איכות המפגש בין אנשים ואיכות המפגש קובעת את יתר התוצאות. התיאוריה גם מראה את החסמים שמונעים מאנשים להקשיב היטב, ומציעה ספר כלים לשיפור את מיומנות ההקשבה.
פרופ' אברהם-נתן (אבי) קלוגר מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית תיעד את הנזק שמשוב גורם לביצועים. הוא הציע חלופה למשוב המכונה "ראיון מקדם". כיום, הוא חוקר את הכוח הסמוי של ההקשבה אותה הציג הן TEDx והן בHarvard Business Review. בעל ניסיון רב בהדרכה בחברות וארגונים בארץ ובעולם ומתראיין בעיתונות הכתובה ברשת, ברדיו ובטלוויזיה.